Het is bijna niet te geloven, maar werving en selectie bestond al ten tijde van Julius Caesar en zijn legers. Daar ontstond het gegeven dat men verschillende profielen nodig had in het leger en dat deze niet vanzelf zouden komen binnenwandelen. Zij hadden zelfs al een referral program. Een soldaat die iemand nieuw kon binnenbrengen, kreeg daar een bonus voor.

Maar ook toen moesten de Romeinen hun vereisten telkens bijschaven, lonen aanpassen aan het gevaarlijke werk en hun leger als ideale werkgever promoten. Het was zeker geen evidentie om soldaten te rekruteren!

De industriële revolutie zorgde er vele eeuwen later voor dat organisaties mensen nodig hadden in verschillende segmenten: business, mechanical, productie, … En deze vond je niet alleen in het dichtstbijzijnde dorp, maar ook veel verder. Recruitment ‘en masse’ stond op het punt om geboren te worden.

Het is ook toen dat het publiceren van vacatures ontstond in de kranten. Vele jaren later, toen het Internet z’n opmars maakte, verschenen deze vacatures online. Maar vergis je niet. Tot op de dag van vandaag zien onze vacatures er nog steeds zo uit als meer dan 50 jaar geleden.

Er zijn uiteraard vele technologische vernieuwingen die hun intrede in de wereld van rekrutering hebben gedaan, maar vreemd genoeg is de basis altijd dezelfde gebleven. Opbouw van vacatureteksten, inhoud van cv’s, de manier van interviewen…

Ondanks de misschien niet zo hippe content, is het wel deze korte geschiedenisles die duidelijk weergeeft waarom ik doe wat ik doe. Het is tijd dat we eindelijk anders gaan rekruteren. Dat de manier waarop we duidelijk maken dat we een job opportuniteit hebben, anders benaderen. Tijd dat kandidaten eindelijk via andere wegen hun persoonlijkheid en skills kunnen weergeven. En vooral tijd dat we weer menselijker met elkaar omgaan. Rekruteren gaat immers niet om producten die we tewerkstellen in een bedrijf, maar om mensen.

Warme groet,

Salina

Volg de opleiding Rendabel Rekruteren!

Ben je zaakvoerder of personeelsmedewerker? Wil je graag rendabel en efficiënt rekruteren? Volg dan onze opleiding Rendabel Rekruteren!

Via onze partner ROI Boosting Academy kan je genieten van korting met de KMO Portefeuille!

Mail ons voor meer informatie!