Een recruiter must read: Slim Interviewen.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik het boek las, maar belofte maakt schuld. Dus bij deze mijn verhaal over waarom het boek van Wim Thielemans ‘Slim Interviewen’ in elke recruiter zijn/haar boekenkast moet staan.

Zoals jullie misschien al wel weten sta ik voor anders rekruteren. Dat houdt niet alleen in dat we moeten digitaliseren, want een face-to-face gesprek zal altijd de basis van goed rekruteren blijven. Maar laten we eerlijk zijn, heel objectief is dat gesprek niet altijd. Zoals Wim stelt in zijn boek, wordt er nog te vaak van uit een ‘buikgevoel’ gehandeld of laten we ons te veel leiden door vaardigheden die al dan niet aanwezig zijn.

Langs de andere kant is de kandidaat ook niet altijd waarheidsgetrouw over zijn eigen kunnen. Zo is hij vaak veel geweldiger en socialer tijdens een sollicitatiegesprek, dan in de werkelijkheid. Kortom, er zijn te veel factoren die te subjectief kunnen zijn tijdens een gesprek. Maar hoe standaardiseer je nu een gesprek met een levend wezen, met zijn gedachten en gevoelens en niet te vergeten zijn drang om die job te hebben?

Daarom ging Wim Thielemans aan de slag en ontwikkelde een heel nieuw systeem om in je gesprek te gaan integreren. Zijn CACTUS-model stelt dat wanneer je naar iemands attitudes gaat kijken en deze specifiek gaat bevragen, je een veel eerlijker antwoord krijgt. De vragen zijn namelijk zo opgesteld, dat de kandidaat niet doorheeft welke attitude er bevraagd wordt. Wat de subjectiviteit enorm doet dalen!

Attitudes, attitudes, wat met vaardigheden? hoor ik je denken. De schrijver wil de klassieke bevraging naar vaardigheden niet verdringen of teniet doen. Hij ziet deze twee technieken eerder naast elkaar, waar je in het klassieke gesprek peilt naar vaardigheden en in het attitudegericht gesprek gaat polsen naar elementen die belangrijk zijn om deze persoon binnen je organisatie te plaatsen. Hoort hij wel binnen ons bedrijf, zitten we op dezelfde golflengte,…? Zie het als een objectieve vervanger voor vragen als: wat zijn je zwakke punten, wat is je droomjob? Hier krijg je enkel subjectieve antwoorden op.

Het boek zelf leest heel vlot en staat vol concrete voorbeelden van bekende Vlamingen die zich attitudegericht lieten interviewen. Dit maakt dat je snel begrijpt naar wat er wordt gepeild en hoe je de methode moet toepassen.Er hoort zelfs een website bij het boek, waar je veel praktische info vindt. www.sliminterviewen.be

Ik kan dit boek aan elke recruiter (en ook loopbaanbegeleiders) aanraden! Als je graag van dat buikgevoel vanaf wil en graag authentieke antwoorden wil van je kandidaten, is het CACTUS-model zeker aan te bevelen! Het boek is te bestellen via de site of Standaard Boekhandel.

Zijn er onder jullie die deze methode al toepassen? Ik hoor graag ook van jullie hoe je dat ervaart en wat je mening is!

Groetjes,

Salina

Foto: via google.be; rechten voorbehouden aan uitgeverij Lannoo.

Volg de opleiding Rendabel Rekruteren!

Ben je zaakvoerder of personeelsmedewerker? Wil je graag rendabel en efficiënt rekruteren? Volg dan onze opleiding Rendabel Rekruteren!

Via onze partner ROI Boosting Academy kan je genieten van korting met de KMO Portefeuille!

Mail ons voor meer informatie!